E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Marad az eddigi gyermekétkeztetési szolgáltatóForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2019 Április 11. ( Csütörtök ) 09:24
A Junior Vendéglátó Zrt-vel köt szerződést Békés Város Önkormányzata a városi gyermekétkeztetésre. Erről a képviselőtestület a legutóbbi ülésén döntött.

A tanácskozáson Boros Attila, a Junior Vendéglátó Zrt. élelmezési üzletág igazgatója ismertette a békési étkeztetés elmúlt három éve alatt szerzett tapasztalataikat. Elmondta, hogy amióta 2016-ban átvették helyben a gyermekétkeztetést, jelentősen fejlesztették a konyhákat és megtartották a munkatársakat is. Három év alatt összesen 8,5 százalékos áremelést hajtottak végre, miközben az alapanyagok árai és a munkabérek ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedtek. A Junior Zrt. helyben 18 személyt alkalmaz és igyekszik békési beszállítókat keresni. Ilyen mások mellett a Békési Szociális Szövetkezet, melytől zöldségféléket rendszeresen vásárolnak. Boros Attila ismertette még, hogy évente tíz alkalommal társadalmi munkában ők főznek a rászoruló gyermekek hétvégi étkeztetését biztosító Hét Krajcár Programban.

Az élelmezési szakember külön kitért a mintamenza programra, arra a reformkonyha kezdeményezésre, amely helyben és országosan sok haragost gyűjtött. A cél, hogy a gyermekétkeztetésből fokozatosan kivonják az egészségre veszélyesnek tekintett sót, cukrot és fehérlisztet. Az ételek emiatt ízetlenebbek lettek, állaguk is megváltozott, amit igen sokan sérelmeztek. A Junior Vendéglátó Zrt. Békésen is biztosítja a "nyitott menza" programot, hogy minden szülő bármikor megkóstolhassa, milyen minőségű, ízű, állagú ételt tálalnak a helyi menzákon.

A szolgáltató a következő két évre 530 Ft-os óvoda és 647 Ft-os iskolai étkeztetésre adott ajánlatot, ezek napi háromszori étkeztetést jelentenek. Az árak a megyében is alacsonynak számítanak. 48 hónapra számítva a gyermekétkeztetés költsége városunkban 630,5 millió Ft.

A Fidesz három képviselője nem szavazta meg, hogy az önkormányzat a Junior Vendéglátó Zrt-vel kössön megbízási szerződés, de a többi hét képviselő támogatta, így végül nagy többséggel elfogadta a képviselőtestület. Más pályázó egyébként a versenykiírásra nem volt.


Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?