Szegedi Kis István Díjat kapott Nagy László István (12.B)


A református gimnázium tantestülete döntése alapján a 2018/2019. tanév Szegedi Kis István díjas tanulója a végzős Nagy László, akinek a méltatását alább olvashatják. A díjat a ballagási ünnepségen vette át.

Nagy László István XII.B

12 évig volt iskolánk tanulója. A 6. évfolyam után jelentkezett a 6 évfolyamos gimnáziumi osztályba.

Végig kitűnő tanuló volt. Az új ismereteket igyekezett magasabb rendű kategóriákba integrálni, így társadalmi ismeretei és természettudományos ismeretei összefüggő egészet alkotnak.

A Zrínyi Ilona matematikaversenyen kívül tanulmányi versenyekre elsősorban humán tárgyakból jelentkezett. 2016-ban a HÉBE országos irodalomtörténeti versenyen osztálytársával 7. helyezést ért el, csupán 2 ponttal lemaradva a dobogós helyről. 2018 őszén indult ugyancsak osztálytársával az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával rendezett Bólyai Nyelvkutatási pályázaton, ott dicséretben részesültSzenvedő szerkezetek Máté és Lukács evangéliumában című dolgozatával.

2018-ban szerezett nyelvvizsga-bizonyítványt angolból.

A diákönkormányzat oszlopos tagja, a XII.B osztály közösségi feladatainak koordinátora.

Aktív cserkész. Ő vezeti a 175. Sz Bocskai Cserkészcsapatot. Részt vesz a táboroztatásokban, és ő tarja hétvégenként a kisebbeknek a foglalkozásokat a templomkertben.

Megbízható, állhatatos személyiség jó humorérzékkel.

Közgazdász szeretne lenni, erre a hivatásra tudatosan készül.

Isten áldása kísérje életútján.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!