A nemzet háziorvosait keresik


Idén új elnevezéssel, a „Nemzet háziorvosát” keresi az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

A minap budapesti sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Horváth Ildikó államtitkár, hogy folytatódik az évek óta (most kilencedik alkalommal) meghirdetett program. Tavaly közel 300 ajánlás érkezett a hálás páciensektől, polgármesterektől, lelkészektől, orvosoktól, rezidensektől, idősotthonoktól, szerkesztőségektől, könyvtáraktól, iskoláktól, bemutatva a hazai és a határon túli háziorvosuk és nővér munkatársa áldozatkész munkáját, emberségét, betegszeretetét. A kiírók szeretnék, ha a hivatásuknak élő háziorvosok és asszisztensek történetei, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok, a felnőtt és gyermek háziorvosok, családorvosok szolgálatkész munkája hangsúlyosabban jelenne meg a médiában, így módon a magyar társadalom előtt, mint korábban.

Idén is www.evpraxisa.hu honlapon ajánlhatják a betegek háziorvosukat, majd két héten át szavazhatnak a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra. A történeteket szeptember 14-ig várják.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!