Filmforgatáson jártak a Refi média szakkörösei


Megjelent: 2019 Június 17. ( Hétfő ) 16:05
Módosítva: 2019 Június 18. ( Kedd ) 11:59
Jelenleg Gyulán forgatják a Toldi című filmet, melyben olyan nevek is szerepelnek mit Reviczky Gábor és Fekete László. Média szakköröseinknek lehetőségük adódott betekintést nyerni a film forgatásba.

A film készítők elmondták: Olyan minőségű rövidfilmet szeretnénk létrehozni, amely valamennyi szakmai grémium előtt megállja a helyét, ami méltó Gyula váro­sához, ami méltó a kultúra magyar városához, méltó Arany Jánoshoz Szeretnénk, ha a filmet hazánk valamennyi általános és középiskolájában láthatnák.

Hozzátette, az alkotást 30-35 percesre tervezik, ami egy 45 perces tanítási órába belefér, és még beszélhetnek is róla a pedagógusok, illetve a diákok. Ha az alkotás elnyeri a közönség és a szakma tetszését, akkor egy rövidfilmfesztiválon is részt vennének a Toldival.

A film rendező-gyártásvezetője Baranyai Tamás, operatőr-látványtervezője Jobbágy Zoltán, produkciós koordinátora Hajnal Edit, a gyártásvezető-asszisztense Csikós Milán, szakértője, a fiatalok felkészítője Beszterczey Attila színművész lesz. Segítik a munkát dr. Dávid Péter és Fodor György pedagógusok, illetve Kónya István köszönetet mondott Pete Lászlónak is a segítségért. Ahogy említettük, a forgatókönyvíró Nagy-Laczkó Balázs. A zenét a gyulai Pernahajder Campbell szerzi. A filmet a tervek szerint augusztus végén mutatják be, bár erről még folynak az egyeztetések.

Köszönjük a teljes stábnak, hogy részt vehettünk a film forgatásán! Hatalmas élmény volt.

Média szakkörvezető: Pusztai Gábor Máté

Fotók: Bencsik Ádám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!