Fontos döntések az igazgatótanács asztalán


Október 22-én tartotta ülését a Békési Református Egyházközség igazgatótanácsa, amely intézményi beszámoló mellett ismerésekkel és ösztöndíjjal foglalkozott.

A Békési Református Egyházközség Igazgatótanácsa a SZKIRG ügyeivel foglalkozó testület. Az októberi ülés napirendjén szerepelt a református köznevelési intézmény békési és dévaványai általános iskolájának, valamint az óvodának a beszámolója. Az Igazgatótanács megkapta írásban is az anyagokat, amelyeket az érintett vezetők prezentációval kísért szóbeli kiegészítéssel láttak el. A fenntartói oldal részéről elismerő szavak hangzottak el az elvégzett munkával kapcsolatban. Mindhárom beszámolót egyhangú igennel fogadta el a testület. A testület megtárgyalta az intézményi továbbképzési tervet, amelynek előadója Palatinus Pál volt. Mint kiderült, az intézmény több tanára is képzi magát, amelynek költségeit részben az intézmény állja. Van, aki matematika, más földrajz tanári egyetemi végzettségért ült be az iskolapadba, amelyre az iskolának nagy szüksége van. Zajlanak a minősítések az intézményben: a pedagógus életpályamodellnek megfelelően egyesek gyakornokból pedagógus I, mások pedagógus I-ből pedagógus II fokozatba lépnek. Van olyan munkatársunk is, aki a mesterpedagógus címért dolgozik.

A városi és egyházközségi tavalyi ösztöndíj-pályázatokon nyertes tanulók előmeneteléről adott tájékoztatást dr. Pataki Ágnes, a gimnáziumi intézményegység vezetője. Az általa elkészített beszámolóból kiderült, hogy minden ösztöndíjas kiváló eredménnyel dolgozik, a félévi bizonyítványhoz képest az év végi általában szebben sikerült. Az évi 100 ezer forintos támogatás jó helyre került. Ebben az évben is kiírja az Igazgatótanács és a Szilágyi László Alapítvány az egyházi ösztöndíjat, amelynek keretén belül idén is 100 ezer forintot kapnak a nyertesek. A pályázatokat decemberben bírálja el az Igazgatótanács.

Mucsi András iskolaügyi gondnok előterjesztése alapján megalapította a fenntartó egyházközség az Aranygyűrűs pedagógus díjat, amelyet minden évben azok kaphatnak meg, akik kimagasló munkájukkal kivívták mások elismerését is. Évente két díj adható, erről egy bizottság dönt minden év júniusában. Ugyancsak a pedagógusok munkáját ismeri el a másik díj, amelyet minden nyugdíjba vonuló pedagógus megkap, aki legalább 20 évet dolgozott az intézményben. Az elismerés emléklapot és kerémia emléktárgyat tartalmaz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!