| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodásoknak a GalériábanForrás: Békés Városi Jantyik Mátyás MúzeumEsemény időpontja: 2019 December 2. ( Hétfő ) 09:00
Helyszín: Békés Széchenyi tér 4
Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások részére a "Bújj, bújj zöld ág" című kiállításhoz kapcsolódóan a Békési Galériában.

Kedves Óvónénik, Óvodások!

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum múzeumpedagógiai programot hirdet a "Bújj, bújj zöld ág" című kiállításához óvodai csoportok részére a múzeum hétköznapi nyitvatartási idejében, 2019. december 2 és 6. között (hétfőtől péntekig) 9 – 15 óráig.

A foglalkozások célja minél mélyebben megismertetni településük, szűkebb régiójuk közeli és távoli múltját, hagyományait, erősíteni identitás-tudatukat, szülőföldjükhöz való kötődésüket. A programok megtartására a Békési Galéria (Széchenyi tér 4. I. emelet) kistermében (időszaki kiállítótermében) kerül sor.

A részvételhez előzetes jelentkezést és időpont egyeztetést kérünk az alábbi elérhetőségek egyikén:

Tel.: /06-66-411-943/

E-mail.: jantyik.muzeum@gmail.com

Személyesen: Bérház emelet (Békés, Széchenyi tér 4.)

Felhívjuk a pedagógusok figyelmét, hogy programunk belépődíjas, a múzeumpedagógiai foglalkozás csoportonként 1.000,- Ft!

A program leírása:

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum múzeumpedagógiai tevékenységének keretén belül a több korosztályt is megszólító "Bújj, bújj zöld ág" című néprajzi kiállításhoz kapcsolódóan élményszerű tárlatvezetést hirdet óvodai csoportok részére. A foglalkozásokat Szojka Petronella, a kiállítás kurátora tartja.

A program célja a régi vesszőtermelési munkafolyamatok és a kosárfonás, kaskötés menetének megismertetése a gyermekekkel játékos formában.

A program elemei:

- tárlatvezetés

- kézműves foglalkozás: a napocska virágjának elkészítése

Időtartam: kb. 45 perc

Remélem felhívásunk felkelti mind a pedagógusok figyelmét, a múzeum munkatársai szeretettel várják városunk minden érdeklődő csoportját!Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95571_muzeumpedagogiai_foglalkozasok_ovodasoknak_a_galeriaban" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?