Itt van az I. Békési Édesség Show


2020. április 25-én a békési Galéria ad otthont Békés új gasztronómiai rendezvényének, amelynek a szervezők már kidolgozták a részletes programját - tudtuk meg Mucsiné Fodor Hajnalkától, aki hónapok óta dolgozik a műsoron.

Az I. Békési Édesség Show egyrészt színvonalas bemutatókkal, másrészt tortaversennyel, harmadrészt édességvásárral várja az édesszájú békésieket és minden környékbeli érdeklődőt. A rendezvény 13 órakor kezdődik a  hivatalos megnyitóval. Az első bemutató keretében a békéscsabai főtéri Jetty Choco tulajdonosa, Balogh Henriette a bonbonok készítéséről beszél, és természetesen ezt élőben meg is lehet tekinteni. Ezt követően Bartus Dóra műsora következik, aki Budapesten dolgozik, olimpiai aranyérmes, világbajnoki ezüstérmes cukrász. Cukorvirágkészítést is oktat és Békésen is bepillantást enged a művészetébe. Az érdeklődőknek egy órás műsort ad. 15 órától Szegfű Katalin újságíró gasztrotörténeti előadását hallgathatják meg. Puskelyné Pacsika Mónika mézeskalács készítésével foglalkozik, nemrégen volt Békéscsabán önálló kiállítása. Békésre termékeivel és egy érdekes bemutatóval érkezik. Az utolsó előadás Martikán Andrea cukrászmesterhez kötődik, aki mesefigurákat formáz marcipánból.

A versenyre amatőr és szakképzett cukrászokat várnak. Jelentkezni online a Facebook-on megosztott eseménynél, valamint a békési könyvtárban lehet. Nevezési díj 2000 Ft.

Az érdeklődők számára az előadás látogatása díjtalan.

Mindenkit szeretettel vár a szervező Békési Fiatalokért Egyesület és Mucsiné Fodor Hajnalka cukrászmester, ötletgazda.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!