Klímaváltozás a városomban - Logópályázat!


Békés Város Önkormányzata a Zöld 14 „Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel konzorciumban a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, így 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására kerül sor 2020. és 2021. években, mely keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett - Békés város és térségének általános és középiskolái részére logópályázat kerül kiírásra.

A klímaváltozás az egyik legfontosabb globális környezeti problémája az emberiségnek. Manapság kiemelt hír a klíma- és az éghajlatváltozás, melynek hatásai sokfélék lehetnek: nő a Föld átlaghőmérséklete, ami miatt a sarki jégtakaró és a magashegységi hósapkák olvadnak, húzódnak vissza a gleccserek, emelkedik a tengerszint, egyre több a szélsőséges időjárási jelenség, illetve a természeti katasztrófák, melyek a klímaváltozással hozhatók összefüggésbe (aszály, bozóttűz, árvizek a megszokottnál jóval erősebb viharok, zivatarok stb.).

A Föld klímájának változása alapvetően természetes folyamat, a különböző természeti tényezők hatására a földtörténet során folyamatosan változott, ingadozott, azonban egyre több tudományos kutatás alátámasztja, hogy a mostani klímaváltozást jelentős mértékben az emberi tevékenységek során kibocsátott, úgynevezett üvegház hatású gázok (pl. szén-dioxid, nitrogén-oxid, metán és vízgőz) fokozzák.

 

Üzenet:

 

A fenti problémák a békési gyermekek jövőjére is kihatnak, így fontosnak bevonni őket a folyamatokba, hogy elhivatottak és felnőttként cselekvő polgárok legyenek.

Békés Város Önkormányzata ezért a projekt arculatát és logóját a helyi gyermekek bevonásával szeretné létrehozni, így logópályázatot ír ki.

A projektről bővebb információt a https://www.bekesvaros.hu/klimatudatosbekes oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

klimatudatosbekes@gmail.com


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


logó pályázat