Hiányzik a labdarúgás


Magyarország Kormánya a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, szigorú intézkedéseket hozott, és „veszélyhelyzetet” rendelt el az ország területére.A magyar labdarúgás történetében 102 éve is beleszólt egy vírus a bajnoki küzdelmekbe 1918 őszén, a spanyolnátha-járvány. A veszélyhelyzet miatt meghozott korlátozások miatt egyelőre nem harsan a játékvezetői síp, nem pattog a labda, a szurkolótáborok nem tombolnak.

Bíró Péter, a Békési FC technikai igazgatója telefonon válaszolt kérdéseinkre:

BékésMátrix: Az MLSZ 2020.március 16-ával félbeszakította az amatőr bajnokságot. Mi a vélemény ezzel kapcsolatban?

 

Bíró Péter. Nagyon jó döntésnek tartom a bajnokság félbeszakítását, mivel az emberi életnél és egészségnél nincs fontosabb.

 

B.M.: Hogyan értékeli a Békési FC 2019-2020 évi teljesítményét

 

Bíró Péter: A csapat a körülmények ismeretében megfelelően teljesít. Mindenki oda teszi magát mind az edzéseken mind a mérkőzéseken. Jó közösség formálódott ki az idei bajnoki évre ezért is sajnálom, hogy félbe szakad a bajnokság. Az utánpótlás csapataink is nagy odaadással készültek a tavaszi szezonra, mindenki bízik a folytatásban.

 

B.M.: Hogyan tartja a kapcsolatot a játékosokkal?

 

Bíró Péter: Szinte naponta telefonon és internetes platformon értekezünk. Mindenki nagyon bizakodó és várja, hogy mielőbb elinduljon a labdarúgó élet Magyarországon.

 

B.M.: Mi az, ami a legjobban hiányzik Önnek?

Bíró Péter: Ami a legjobban hiányzik? A labdarúgás, úgy megyei és NB.I-es szinten és természetesen a magyar válogatott mérkőzései. Amit legjobban sajnálok, hogy elmarad a budapesti rendezésű labdarúgó EB mérkőzései.

 

B.M.: A Kormány döntése értelmében fokozatosan, szigorú körülmények között az élet újraindul. Május 4-étől engedélyezett, hogy sportolók edzhetnek, zárt körben mérkőzések is lebonyolíthatók. Mit gondol, mikor indulhat újra a megyei felnőtt bajnokság?

Bíró Péter: Jelenleg az MLSZ iránymutatására várunk a bajnokság folytatásával kapcsolatban, ez ügyben a hétfői napon születhet döntés.

 

 

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!