Gyöngyösi Károly kiállítása a Pándy Galériában.


Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szervezésében Tájak és virágok címmel nyílt kiállítása Gyöngyösi Károly festőművésznek a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Galériájában.

A gyulai születésű művész már sokadik alkalommal támogatja az egyesület által szervezett Ausztrál Jótékonysági Estet.

Gyöngyösi Károly Gyulaváriban született pedagógus-kántor családban. Természet és művészet iránti érdeklődését édesapjától örökölte, aki évtizedeken keresztül vásznon örökítette meg Békés megye tájait. Gyulán és Debrecenben végzett tanulmányainak befejezése után életében a sport játszotta a főszerepet, hivatásos labdarúgóként NB I-es csapatokban játszott.

Évtizedekre hátat fordított a festészetnek, életét a sport mellett a tanítás töltötte ki. 2002-ben egy nagyon értékes festőkészletet kapott ajándékba kisebbik fiától, ami arra ösztönözte, hogy visszatérjen gyerekkori álmaihoz. Azóta megszakítás nélkül alkot, közel ezer festmény fűződik nevéhez. Művei hazai és külföldi magángyűjteményekben (Ausztriában, Németországban, Svájcban és az Egyesült Államokban) is megtalálhatóak, illetve rendszeren vesz részt velük kiállításokon.

A művész úr Pándy Galériában kiállított képei között található az Őszi izzás, amelyet a III. Ausztrál Jótékonysági Estre ajánlott fel. A rendezvényen a mű kikiáltási ára 120.000 forintról indul. Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete által szervezett rendezvényt 2020. november 14-én tartják a Békés Városi Sportcsarnokban, az elmúlt évekhez hasonlóan a civil szervezet az est teljes bevételét a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályai számára ajánlotta fel.

A kiállításon látható alkotások megvásárolhatóak, érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 70/ 618 49 94

A képekért köszönet illeti Fazekas Róbertet, Márton Gabriellát és Vásári Erzsébetet.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!