Testületi döntésekről tájékoztatott a polgármester


Megoldódik a városi sportcsarnok beázásának ügye, Tarkovács István lett a pénzügyi bizottság új tagja, családok átmeneti otthona létesül a városban, 12 tanuló kaphat középiskolai ösztöndíjat a várostól, 50 fő a fertőzöttek száma, 100-an vannak karanténban Békésen.

 

Kálmán Tibor polgármester ismertette a ma délelőtti testületi-ülés főbb döntéseit a sajtó képviselőivel.

 

9 millió forint átcsoportosításával megoldódik az 1994 óta folyamatosan kisebb-nagyobb javításokon áteső városi sportcsarnok födém problémája. A beázásokat ezzel teljesen megszüntetik.

 

Szó esett a megye, illetve a Békési Járás népegészségügyi helyzetéről, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) munkájáról, illetve a helyi értéktár bizottság tevékenységéről

 

Tarkovács Istvánt, a Békési Kisgazdakör elnökét a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság nem képviselő tagjának választották a tragikus hirtelenséggel elhunyt Pocsaji Ildikó helyére.

 

A testület Mucsi András képviselő kérésére úgy döntött, felkéri a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulást, hogy a fenntartásában működő óvodákban, bölcsődékben ne használják a rengeteg vitát kiváltott Meseország mindenkié című könyvet. A testület döntött arról is hogy az önkormányzat a városban működő társulási, református és pünkösdi egyházi óvodáknak egy-egy gyermekbibliát és Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című mesekönyvét ajándékozza.

 

A döntés részleteiről és hátteréről a KDNP békési szervezetének vezetősége külön tájékoztatót tart majd pénteken.

 

Kocsorné Kiss Katalin, a Békési Városi Szociális Szolgáltató Központ munkatársának ítélte oda a testület a Kiváló Szociális Munkáért elismerést.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a Nevelő utca 1/1 szám alatti egykori Végvári óvoda épületében alakítja ki a Családok Átmeneti Otthona nevű intézményét, amely krízishelyzetbe jutott családoknak biztosít átmeneti oltalmat. A felújítást és a működtetést a szervezet vállalta.

 

A testület döntése alapján az 1990-ben alakult képviselő-testület tagjainak a harmincéves jubileum alkalmából elismeréseket ad át a polgármester.

 

12 tanuló kap középiskolai ösztöndíjat a várostól.

 

Kálmán Tibor polgármester a koronavírus helyzet kapcsán elmondta, a továbbiakban sem tervezi napi szinten közölni a közösségi médiában vagy a sajtóban a békési fertőzöttek és karanténban lévők számát.

 

A vérosvezető hangsúlyozta, odafigyelésre és a szabályok betartására, felelős magatartásra van szükség a magunk és mások egészségének megőrzéséért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!