Sikerrel zajlik a BVSZSZK pályázat!


A „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító programban a lakhatási pillér mellett hangsúlyt kell fektetnünk a munkaerőpiaci reintegrációra is.

Régiónk és megyénk elsősorban mezőgazdasági illetve bedolgozó iparra szakosodott munkaerőpiaci jellegzetességét vettük figyelembe, amikor a projekt tervezéskor képzési komponensben gondolkodtuk. A tavaszi járványügyi helyzet a folyamatosan változó világ mellett még konstruktívabb megoldásokra sarkalt bennünket. A tantermi oktatás hiánya miatt a halmozottan hátrányos helyzetű támogatottjainkat az online térben kellett navigálnunk és ott volt szükséges az alapismereteket, mely kettős oktatást igényelt. Részben alapvető számítógépes ismereteket kellett átadnunk, s a KRESZ E-Titán rendszerben szerkesztett moduljait is el kellett sajátítani. A Közlekedésügyi Hatóságnál megvalósuló KRESZ vizsga egyébként is digitális rendszerben zajlik, s a vizsga során valóban mindenki egyenlő és a pozitív driszkimináció itt nem érvényesülhet. Májusban 3 támogatott felkésztését kezdtük el a komplex vizsgára. A mentorok hatványozott segítségnyújtással piacképes végzettséghez juttatják a nehézsorsú embereket.

Május hónapban a projekt által támogatottak száma elérte a 25 főt; ebből 19 fő lakhatását támogattuk. A hajléktalanságból a többségi társadalmi életet „próbálgató” ügyfelek mellé a teljes projekt személyzet felsorakozott. Az állapotjavító szolgáltatások telefonon, illetve online zajlottak.

Sajnos a megkereső munkát továbbra sem tudtuk folytatni, azonban az online szociális térkép továbbra is aktív.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!