Bemutatkoznak a városi refis ösztöndíjasok (3. rész)


Foltin Zalán ebben a tanévben végez a Szegedi Kis István Református Gimnázium 12. B osztályában. Egyike azoknak, akik elnyerték a békési önkormányzat tanulmányi ösztöndíját.

Békésen él nagycsaládban. Négyen vannak testvérek, az ikrek nyolcadik osztályba járnak iskolánkban. „Számomra a család a legfontosabb, mindig számíthat rájuk, mindenben támogatnak.” – mondta. Hat évig a helyi református általános iskolában tanult, majd hat évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezett. Tanulmányait végig jó-jeles eredménnyel végezte. A tanulás örömet okoz neki. Nagyon szereti a matematikát, angolt, történelmet, a németet és a testnevelést. Különleges hobbija van: lovagol, lovakkal foglalkozik.

Az iskolához is ragaszkodik, több rokona, többek között a bátyja és az unokatestvére is itt érettségiztek. Az osztályát nagyon szereti, mint mondta, segítőkész közösségről van szó. Főleg most a vírushelyzet alatt derült ki, hogy mennyi emberre lehet számítani. Keményen készül az érettségire. Ha minden összejön, akkor Budapesten szeretne tanulni. Gyógypedagógus szeretne lenni, mert elmondása szerint az élete célja a beteg gyerekek segítése. Szeret lovagolni és nyáron is megtapasztalta a lovas terápiával, hogy milyen sokat jelent az, ha beteg embertársainak örömet tud okozni.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!