Bemutatjuk az egyházközségi refis ösztöndíjasokat (3. rész)


Balogh Ágnes Kírát jól ismerik azok, akik a városi sportéletet követik. A Szegedi Kis István Református Gimnázium 10. B osztályos tanulóját az egyházközség Igazgatótanácsa éves ösztöndíjban részesítette.

Balogh Ágnes Kíra hat évfolyamos gimnáziumi osztályba jár, közösségük összeszokott közösség, első osztálytól együtt tanulnak. Mindig kitűnő vagy jeles eredménnyel zárta a tanévet. Szereti az osztályát, sok barátja van itt. A sportot és a tanulást jól össze tudja egyeztetni. Nagypapája, Balogh József megszerettette vele az asztaliteniszt.

10 éves sportol, egész fiatalon kedvelte meg a mozgást. Jelenleg magyar ifjúsági válogatott, az országos ifjúsági ranglistán kilencedik, a felnőtt ranglistán 18. helyen áll. Tavaly nyáron Csehországhban serdülő Európa bajnokságon csapatban 3. helyezést értek el.  Nagy álma az olimpiai szereplés. Nagy hangsúlyt fektet az angol nyelv tanulására, amelyben osztályfőnöke, D. Nagyné Kecskeméti Nóra tanárnő is segíti. Minimum középfokú nyelvvizsgát szeretne tenni. Édesanyjával, testvérével és nagymamájával él együtt, nagyon fontos számára a család. Jó helyre kerül az ösztöndíj: az edzőtáborok és céljai megvalósítása nem kevés pénzt kívánnak. A városi önkormányzat 2020 évben Békés Város Sportolója címmel tüntette ki.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!