Hatalmas mennyiségű csokoládé gyűlt össze


Nagy érdeklődés és segítő szándék kísérte az Egy tábla szeretet jótékonysági akciót, amelyet három hete hirdetett meg három városi civil aktivista.

December 13-án zárult az a gyűjtés, amely során 1242 db csokoládét adományoztak Békés város lakosai, intézményei, vállalkozói. A csokoládét hét boltban kiállított dobozokban gyűjtötték, de több iskolai közösség, egyesület is felvállalta a nemes ügy támogatását. Mucsiné Fodor Hajnalka ötletgazda, aktivista beszámolt arról, hogy minden várakozásukat felülmúlta az összegyűlt mennyiség, és nagyon hálás a békésieknek a támogatásért. Örül, hogy a békésiek szeretnek adni és szívesen állnak a jó ügy mellé. Hálás a sok száz jószívű békésinek, aki örömmel állt a nemes kezdeményezés mellé. Mint elmondta, elsősorban az időseket, segítségre szorulókat, egyedül élőket akarták megörvendeztetni az ünnep előtt egy kis édességgel, amely nála „munkahelyi ártalom”, hiszen cukrászként gyakran dolgozik a csokoládé ezer formájával. Minden egyes tábla csokoládéra felkerült egy címke egy kedves üzenettel.

Az adományokat december 15-én adta át Mucsiné Fodor Hajnalka, Kovács Ildikó és Serfecz Dávid több városi intézménynek. A Hajnal István Szociális Otthonban Seeberger Netta, a Békési Városi Szociális Központban Kádasné Öreg Julianna, a dr. Illyés Sándor intézménytő Aléné Kucsera Andrea vette át az édességgel teli dobozokat. Ezek a következő napokban kerülnek a célcsoportokhoz, az intézményeknek hála.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!