Online fórum a vállalkozásfejlesztésről


A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül történő támogatás volt a legfőbb téma március 18-án a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Külgazdasági és Vállalkozásfejlesztési Osztály online fórumán.

A GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú pályázat volt az év talán legjobban várt lehetősége, amelyről Dr. Vizkeletiné Schusztek Kriszina, a Széchenyi Programiroda Nkft. vezető tanácsadója, a támogatható képzési típusokról Gulácsi Levente, felnőttképzési szakértő, az Alfa Kisosz Érdekvédő és Képző Egyesület igazgatója beszélt.

Egyebek mellett elmondták, hogy a projekt harmadik szakaszának keretösszege 15 milliárd forint, amelyből 5 milliárd az energiaintenzív ágazatba sorolt vállalkozásoknak, tízmilliárd a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatoknak van fenntartva. A pénzből többek között bértámogatás vehető igénybe a munkavállalók kieső munkaidejére vagy éppen soft skill-, nyelvi-, informatikai és szakmai képzések valósíthatóak meg. A fórumot a Gazdaságfejlesztési Minisztrérium támogatta, a VF/44/5/2023_BMKIK számű projekt keretében.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!