Szent Miklós Napok 2011 - Első Nap


Megjelent: 2011 December 8. ( Csütörtök ) 21:23
Módosítva: 2011 December 11. ( Vasárnap ) 21:00
Advent második vasárnapjának kora reggelén indult el a küldöttség Békésről Gyergyószentmiklósra.

A fárasztó út hosszabb megállója Székelyudvarhelyen a Gizi fogadó és csárdában volt. Itt a csorbaleves és a disznótoros ételek megkóstolásával kaphattuk ízelítőt a székely konyhából és a székelyek - közülük is Gizi néni - vendégszeretetéből.

Az időeltolódás miatti kései érkezés miatt a szállás elfoglalása és a vacsora között már csak egy rövid idő maradt a városnézésre. A szinpadon egy helyi rockbanda, a No Sugar játszott. A Madzagfalvi Napok keretében megrendezésre kerülő "Ízek Utcája" főzőverseny látogatóinak bizonyára nem cseng ismeretlenül a Pizza Joe név. A Gyergyószentmiklósi éttrerem csapata rendszeresen megméretteti magát nálunk. A rögtönzött körsétából természetesen nem maradhatott ki a hangulatos hely meglátogatása. Czink Attila tulajdonos, önkormányzati képviselő beszámolt a rendezvénysorozat addig lezajlott eseményeiről, a békési kosárlabdázók látogatásáról, valamint a II. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyen szereplő küldöttségünk sikeréről is.

A vacsora előtt előtt és alatt lehetőség nyílt a küldöttségek és a helyiek közti eszmecserére.

Akinek még volt rá energiája kilátogathatott a Hooligans zenekar koncertjére aminek szintén volt békési vonatkozása, hiszen a fény- és hangtechnikát Szatyi biztosította a rendezvény ideje alatt.

Tételek: 1 - 20 / 55 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!