Újévi Állófogadás - 2013


Forrás: Apáti-Nagy Lajos
Helyszin: Polgármesteri Hivatal
Megjelent: 2013 Január 18. ( Péntek ) 21:22
Módosítva: 2013 Március 9. ( Szombat ) 13:37
Békés vállalkozóit köszöntötte a város - Megalakítják a Tízek Tanácsát!

Megalakítják a Tízek Tanácsát!

Barkász Sándor képviselő (Jobboldali Összefogás ) javaslatára Békés mindenkori tíz legnagyobb iparűzési adót fizető vállalkozása véleményezheti az Önkormányzat döntéseit.

Pénteken este zsúfolásig megtelt a Városháza díszterme, ahol a város vezetése, Izsó Gábor polgármester, Dr Pálmai Tamás alpolgármester és Tárnok Lászlóné jegyző köszöntötte a város legnagyobb adófizetőit, intézményvezetőit.

Izsó Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a több mint 1600 békési vállalkozás együttesen mintegy 295 millió forint iparűzési adóval járult hozzá a város működéséhez a tavalyi évben és ez az összeg, az átalakuló önkormányzati finanszírozás miatt egyre jelentősebb részt képvisel Békés költségvetésében.

Farkas Zoltán Békés megye Képviselő-testületének elnöke beszédében kifejezte reményét, hogy a február közepén induló újabb megyei fejlesztési program kialakításában minél több helyi vállalkozó részt fog venni. Az elnök azt is elmondta, mindig örömmel jön Békésre, mert számos kéréssel, ötlettel fordulnak hozzá a békési vállalkozók, most pedig fokozottan figyelembe fogják venni véleményüket, javaslataikat.

Barkász Sándor önkormányzati képviselő javaslatára megalakul a Tízek Tanácsa, melyet a mindenkori 10 legtöbb helyi iparűzési adót fizető vállalkozás vezetője, képviselője alkot. A tanács véleményezési lehetőséget kapna az Önkormányzat döntéseivel kapcsolatban, ezzel is erősítve a helyi szféra szerepét és hangját.

Az Újévi Állófogadáson színvonalas műsort adtak az Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai, illetve a Belencéres Néptáncegyüttes.

Az eseményről hírportálunk online képekkel is szolgált, a fotók már megtekinthetőek galériánkban!

Tételek: 1 - 20 / 69 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!