Ha a Škodán múlik nincs több baleset a magyar utakon


Vezess óvatosan! Figyelj oda a zebránál! Vedd fel a bukósisakot, ha kerékpározol! Sokak számára ismerős tanácsok, amelyek olykor féltőn, máskor aggódóan, szorongva hangzanak el a környezetünkben.

Tagadhatatlan, hogy jóval könnyebb ezeket mondani, mint valóban be is tartani. Hiszen mindig van oka annak, hogy körül sem nézve loholunk a buszhoz, átslisszolunk a piroson, a villogó jelzés ellenére lépünk le az útra, és közben bosszúságot okozunk másoknak, rosszabb esetben akaratlanul balesetveszélyes helyzetet teremtünk. De nem kell, hogy ez így legyen a jövőben. Van rá lehetőség, hogy játékos formában elsajátítsuk a helyes közlekedés szabályait.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete régóta azon dolgozik, hogy a magyar utakon a közösségi, felelős gondolkodás, a türelmesség, a figyelmesség és az udvariasság váljon az általánosan jellemző tulajdonsággá. Annak érdekében, hogy ennek a mikéntjét a legtöbb emberrel megismertessék, évekkel ezelőtt elindították a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Ez olyan sikeressé vált, hogy idén már a hatodik alkalommal várják rá a jelentkezőket.

Legyen szó gyalogosról, kerékpárosról, vagy autósról ebben a programban mindenki megismerheti a biztonságos közlekedéshez szükséges tudnivalókat. S nem csupán tanulásra sarkalnak a szervezők. A résztvevők a feladatok végrehajtása közben egymást is motiválják, segítik és ennek köszönhetően még inkább átélik, megértik a közlekedési szabályok hasznát, szerepét, az odafigyelés jelentőségét.

Tavaly rekordszámú, több mint négyszáz család jelentkezett a versenyre. Minden esély megvan rá, hogy ebben az évben még ezt is sikerül túlszárnyalni. Idén is minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes "B" kategóriás vezetői engedéllyel, valamint 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

Az elméletet és gyakorlatot egyaránt megkövetelő 2017-es "Közlekedik a család" vetélkedő is két körös lesz. Az áprilisban, illetve májusban zajló területi selejtezőkből, valamint a júniusi országos döntőből áll. A területi megmérettetésre online, a hivatalos honlapon (kozlekedikacsalad.hu),vagy a +36 30 664 2932 telefonszámon, illetve személyesen a verseny napján, a helyszínen lehet jelentkezni. A szervezésében részt vesznek a ŠKODA márkakereskedések, és az autós ügyességi feladatokhoz ŠKODA modelleket is biztosítanak.

A békéscsabai fordulót a Békés-megyei balesetmegelőzési bizottság és az AutoMobil Körös márkakereskedés rendezésében május 6-án 9:00 órától Békéscsaba, Szarvasi út 74. helyszínen tartják meg. Ennek győztese meghívást kap az országos döntőbe, ahol a többi területi versenyről továbbjutó családdal mérkőzik meg a fődíjáért. Ez idén egy megújult ŠKODA Rapid Spaceback 1.0 TSI (95LE) autó lesz, amely a biztonságos közlekedés garanciájaként már alapfelszereltségben kínál blokkolásgátlót, elektronikus menetstabilizálót, vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, övelőfeszítős biztonsági övet, továbbá igény szerinti extraként fáradtságérzékelőt és városi vészfék asszisztenst (Front Assist).

A szervezők gondoltak azokra is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak elindulni a területi versenyeken. Nekik is szól a vetélkedő honlapján május 1. és június 4. között futó ötfordulós online játék, amelyre bárki benevezhet. A feladványokat eredményesen megoldók között fordulónként kisorsolnak az Autós Nagykoalíció felajánlásaként 1 db 10 000 Ft értékű üzemanyag utalványt, illetve 1 db Europ Assistance Autó SOS Bázis csomagot, valamint 1 db 10 000 Ft értékű ŠKODA ajándékcsomagot a ŠKODA Magyarország jóvoltából.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!