E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Pályázattal erősítik a gyergyói testvérvárosi kapcsolatotForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2017 December 5. ( Kedd ) 09:55
Gyergyószentmiklósi testvér-települési kapcsolatok ápolására nyújt be pályázatot az önkormányzat, amit a képviselő –testület is támogatott legutóbbi ülésén –tudtuk meg Izsó Gábor polgármestertől.

A pályázat során az augusztus 20-i nemzeti ünnepnapon 45 fős delegációt látna vendégül Békés, fellépne gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola színjátszó csoportja és a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar.

Odaítélés esetén a már működő civil kapcsolatok együttműködésének erősítését, a kulturális örökség ápolását és hagyományőrző tevékenységek megvalósítását segítené elő a program. A megpályázott támogatás két millió forint, mely önerőt nem igényel az önkormányzattól.

A testvérvárosi kapcsolat Békés és Gyergyószentmiklós között 24 évre nyúlik vissza. Az eltelt több mint két évtized alatt a civil és baráti kapcsolatok már igazán működnek a két település között. Ez mindenképp igazolja azt a törekvést, mi szerint a lakosok is érzik a testvérvárosi kapcsolataink előnyeit.

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?