Folytatta szemétgyűjtési akcióját a Békés megyei Fidelitas


A Békés megyei Fidelitas folytatta szemétgyűjtési akcióját Békéscsabán és Gyulán.

A felhívás a Fidelitas regionális igazgatója, Kovács Gréta Tünde kezdeményezésére indult el Tisztítsuk meg közösen környezetünket! - címmel. Először a Fidelitas füzesgyarmati és békési, most pedig a békéscsabai és gyulai csoportja is csatlakozott.  A négy településen mintegy 50 segítő fogott össze a környezetünk megtisztítása érdekében.

Gyulán is nagy örömmel fogadták a programot, és lelkesen tisztították meg az Almásy-kastélytól az Élővíz-csatorna két partját egészen Németvárosig, illetve a Gyulai vár környékét és a Csigakertet - mondta Szák Balázs, a Gyulai Fidelitas elnöke.

Zahorán Kitti elmondta, hogy kötelességünk megvédeni természeti értékeinket, és fontos az is, hogy megelőzzük a hulladék újratermelését. Ettől függ az, hogy mennyi dolgunk lesz a jövőben - zárta gondolatát a Békéscsabai Fidelitas elnöke.

Kovács Gréta Tünde: a célunk a kezdeményezéssel, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatosságra, ezért a járványhelyzet idején - betartva a járványügyi szabályokat - is fontos cselekedünk, hiszen a környezetünk védelme közös ügyünk, tennünk kell érte! Vigyázzunk a környezetünkre! Vigyázzunk egymásra!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!