90 kiló tápadománnyal segített a Fidelitas


A legapróbb felajánlás is nagy segítség! A Békési Fidelitas néhány tagja és a Fidelitas megyei elnöke ellátogatott a békési gyepmesteri telepre, hogy tápadományt vigyenek az ott lakó kisállatoknak. Jelenleg több, mint 60 állat számára biztosít otthont a menhely, mely igen nagy erőfeszítést igényel azok részéről, akik ezt minden egyes nap végzik.

Kovács Gréta Tünde, Fidelitas megyei elnöke elmondta, hogy az állatvédelem fontos a közösségük számára, ezért jelentős, hogy segítsenek helyben, ahol tudnak. “Szívszorító érzés, amikor egy, "már nem kívánt" háziállat kerül az utcára, és ahogy láttam őket a menhelyen, tudtam, hogy jó helyre kerül a békési fiatalok összefogásából vásárolt tápadomány." - mondta a megyei elnök. "Fontosnak tartom a felelős állattartást, mert át kell gondolni a döntést, hiszen egy érző lényről van szó, akiről hosszú éveken át gondoskodnunk kell majd. " - emelte ki.

Serfecz Dávid, a Fidelitas békési elnöke elmondta, hogy jó dolog, amikor kap valamit az ember, de az még jobb érzés, amikor adni is tud. "Az átadáson megtörtént mindkettő: mi segíteni tudtunk az utcára dobott, védtelen állatok etetéséhez szükséges táppal, ők pedig szeretetükkel - ha még csak kis ideig is - de bőven meghálálták azt." - mondta. “Egyúttal büszkeség tölt el, hogy a békési csoport tagjai az első hívó szóra ajánlottak fel pénzadományt, hogy együtt, közösen segíteni tudjunk a menhelyi állatokon.” - tette hozzá.  Serfecz Dávid kiemelte továbbá, hogy több mint 60 ezer forint gyűlt össze, melyből pontosan 90 kg állateledelt tudtak vásárolni egy helybeli vállalkozótól. – Fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozóktól vásároljunk. – tette hozzá.

Fotó: Gazsó János


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!