Bemutatkoznak a városi refis ösztöndíjasok (9. rész)


A mai részben Hegyesi Orsolya városi ösztöndíjasunk mutatkozik be, aki nagyon szereti az osztályközösségét és ebben a tanévben érettségi vizsgára készül.

Hegyesi Orsolya (12.B) a Szegedi Kis István Református Gimnázium végzős diákja, már hét éves kora óta ebben az intézményben tanul. Jelenleg Békésen él a 12 éves a lánytestvérével, mert az édesanyja anyagi okok miatt kénytelen volt külföldre menni dolgozni. Édesapja két évvel ezelőtt betegség miatt elhunyt.

„A húgom jelenleg 6. osztályos tanuló, aki az én példámat követve a hatéves gimnáziumi képzésre szeretne jelentkezni. Az ösztöndíjra azért jelentkeztem, hogy anyukámat anyagilag segítsem és a tanulmányi kiadásaimat finanszírozzam. A tavalyi tanévet 4,69-es átlaggal zártam. Szabadidőmben szeretek olvasni és rajzolni is. Rajz- és helyesíró versenyeken rendszeresen részt vettem, és jó helyezéseket értem el. Céljaim között szerepel egy sikeres érettségi vizsga megszerzése, majd szeretnék egyetemen továbbtanulni. Leginkább a magyar irodalom és nyelvtan iránt érdeklődök. A gimnáziumi éveim alatt szeretnék megszerezni egy sikeres középfokú német nyelvvizsgát is. Emellett szeretnék egy B kategóriás jogosítványt is szerezni.” – írja önmagáról az ösztöndíjasunk.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!