A Főtéri híd feldíszítése


Forrás: Békési Német Önkormányzat
Helyszin: Békés Főtér
A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület tagjai, a Kulturális központ dolgozóival összefogva feldíszítették a Főtéri hídat. Céljuk,hogy hagyományt teremtsenek,ápoljanak és bekapcsolódjanak az adventi készülődésbe.
A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Nefelejcs Hagyományőrző Egyesület összefogásával az adventi készülődés részeként a híd feldíszítését tűz vállalták.

Adventre készülve a Német Nemzetiségi Önkormányzat aNefelejcs Egyesület a természetben előforduló díszítő elemeket fehasználva igyekezett feldíszíteni a Főtéri hídat. A fenyőágak, csipkekebogyóágak beszerzését a német csoport tagjai vállalták. Munkájukat ezúton is megköszönik a szervezők. A dekoráció Baloghné Pannika, Dávidné Zsuzsa iparművészek tervezése, mely jelenleg ( mint minden) a takarékosság jegyében valósult meg.

December másodikán a könyvtár és a dohánybolt közelében egy kívánságfát fognak (szintén közösen) felállítani,mely programnak a főszereplői: Békés város óvodásai.

Ezúton szeretne a Békési Német Nemzetiségi csoport, a Nefelejcs Egyesület  Békés város lakosságának szereteteljes adventi készülődést, békés ünnepeket kívánni!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!