Molnár István segítségével megismerkedtek a fiatalok a falusi vendégül látással. A fogalom elméleti megbeszélése közben gyakorlatban is tapasztalhatták, hogy ez a régi hagyomány hogyan működik manapság. Megvendégeltek minket libazsíros, töpörtős, lila hagymás kenyérrel, amihez jár még a mézes pálinka is, ha betér ide valaki.
Kötetlen beszélgetés során megtudhattuk, hogyan lehet az állattenyésztést összekötni a falusi vendégül látással. Milyen előnyei és hátrányai vannak a szájreklámnak. Milyen lehetőségei és esetleges buktatói lehetnek ennek az ágazatnak itt a környéken.
Sétát tettünk a tanyán. Láthattuk azt, hogy honnan indult a vállalkozás, hol tart most és mik a következő tervei a gazdálkodónak.
A tanulók értékes tapasztalatokkal gyarapodva távoztak a Libás Tanyáról.
Földesi Mihályné
szakoktató
Tanévnyitó a Tisza Kálmán Szakképzőben! |
Jelentés cukrász szakmai vizsgáról |
Médiatúra Szegeden |
Három város sportfesztivál |
Falusi vendégül látás, avagy látogatás a Libás Tanyán |