E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Nemzetközi konferencia lesz BékésenForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2017 Március 13. ( Hétfő ) 13:06
Mintegy nyolc ország képviselteti magát a Europe For Citizens program keretein belül megvalósuló „Közösségek hálózata a polgári kezdeményezés elemzésére az európai demokrácia mentén” projekt záró konferenciája Békésen.

A projekt alapvető célkitűzése, hogy a már meglévő testvérvárosi hálózatára alapozva európai kérdésről szervezzen hálózati tanácskozássorozatot az érintett településeken, ezzel biztosítva a polgárok közvetlen beleszólását az uniós politikák alakításába. Ennek keretében négy konferencia és workshop került megrendezésre, négy országban, összesen 330 résztvevővel. A sorozat első állomását Békésen rendezték a Madzagfalvi napok kísérőrendezvényeként, 2016. szeptemberében, majd októberben a vajdasági Moholon, novemberben Lengyelországban Myszków városában, ezt követően pedig Gyergyószentmiklóson tartottak rendezvényt a projekt keretében. Az ismeretek bővítésén túl a konferenciák lehetőséget biztosítottak a testvérvárosi kapcsolatok szorosabbra fűzésére és jó gyakorlatok elsajátítására.

A záró eseményt 2017. március 24-25. között rendezik meg Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Nagytermében. A két napos tanácskozás nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes program és regisztráció hamarosan elérhető a bekesvaros.hu honlapon.

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?