Jézus a hétköznapokban is velünk van


Március 19-én vendég prédikált a békési református templomban: Dr. Kocsis Attila református lelkész, a Magyar Református Szeretetszolgálat programigazgatója hirdette Isten igéjét.

A lelkész annak a kiállításmegnyitónak kapcsán jött Békésre, amely az ő bélyeggyűjteményét teszi közkinccsé. Márk evangéliuma 9. fejezetéből olvasta fel Jézus színeváltozása történetét. Az életben vannak minősített pillanatok, és nem szabad engednünk, hogy ezek elmúljanak. Ilyen minősített pillanat volt kétezer éve a hegyen, amikor Jézus magával vitte három tanítványát, akik Jézus elváltozása során nem szerették volna, ha véget ér az élmény. A menny és a föld találkozik egymással.

Az evangélium Jézusban új távlatokat ad nekünk, beteljesedik az Írás: Jézus a Messiás, a Megváltó. A tanítványok nem szeretnének lemenni a hegyről. A keresztyén élet azonban kettős, egyszerre van jelen benne a magasság és a mélység, a hegy és a völgy. A templom egy olyan hely, ahova betérve kilépünk a megszokott hétköznapokból és Istennel lehetünk. Jézus azonban a hétköznapokban is jelen van, itt van mellettünk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!