E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Ott van a Refi is a megyei szakképzés köztudatábanForrás: Békési ReformátusokMegjelent: 2018 November 16. ( Péntek ) 08:09
A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium második helyet ért el a kormányhivatal pályázatán a bemutatkozó videójával. A díjat csütörtökön vette át az intézmény Békéscsabán.

A gimnáziumban média szakkör működik, amelynek vezetője, Pusztai Gábor Máté számolt be a szép eredményről. A kormányhivatal a pályaválasztási vásár keretein belül videopályázatot írt ki, amelynek témája az iskola bemutatása volt. A 60-120 másodpercben elkészítendő anyagon a szakkör tagjai rengeteget dolgoztak, az értékes másodpercekért több napig kellett munkálkodni. Elég nehéz volt ilyen rövid időben összesűríteni, hogy mit tartogat az ide érkező diákoknak a suli, de a zsűri szerint a diákjaink jól oldották meg, és művészeti iskolákat is magunk mögé tudtunk utasítani. A zsűri sokat tépelődött, hogy ki kapja az első és második helyet, de végül másodikok lettünk. Ezzel lehetőséget kaptunk, hogy az egyik megyei pályaválasztási vásárt az intézményben, Békésen rendezzék meg.

Dr. Pataki Ágnes középiskolai intézményegység-vezető elmondta: óriási dolog az, hogy beszélnek a békési szakképzésről is megyei szinten, hiszen komoly küzdelem van a diákokért, a betölthető képzési helyekért. Minden lehetőség megragad az iskola, hogy megmutassa értékeit.

A videót 8 fő készítette. A csapat tagjai:

Varga Laura

Horváth Dóra Inez

Tóth Zoltán

Dobi Attila

Szilágyi Gábor

Hanczár Sándor

Gaburi Norbert


(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?