2019 diákpolgármestere Borbély István, a Refi tanulója


Hét éve vagyok a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója, és ez alatt az idő alatt rengeteg nagyszerű embert ismertem meg. Kilenc éve kézilabdázom a Békési Férfi Kézilabda Clubban, kapusként mindig arra törekedtem, hogy csapatom számára megfelelő hátteret nyújtsak. Idén júliusban Magyarország ifjúsági válogatottjával 5. helyezést értünk el az Európa Bajnokságon Svédországban. Azt gondolom, hogy szorgalom, kellő alázat és jó csapatmunka nélkül nem érhető el magasabb szint.

Nagyon megtisztelő számomra, hogy az osztályfőnököm és az osztályom engem tartott a legalkalmasabbnak az iskolai diákigazgató-választás jelöltségére. A szeptember végén tartott iskolai választás megnyerése után érdemelhettem ki a diák-polgármesteri címet.

Diákpolgármesterként támogatom a városi szintű sport- és kulturális események szervezését. Különösen fontosnak tartom a sportprogramokat, mert a fiatalság körében nagyon fontos szerepe van ennek a tevékenységnek a közösségépítés és az egészséges életmód megalapozása szempontjából. Én magam is sokat köszönhetek a sportnak.

Ahogyan az iskolák diákönkormányzata beleszólhat a diákságot érintő kérdésekbe, úgy remélem, a fiatalságot érintő városi programok esetén is kikérik a városi diákönkormányzat véleményét Remélem, diákpolgármesterként tudok segíteni a diákélet színesebbé tételében.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!