Bemutatjuk az egyházközségi refis ösztöndíjasokat (I. rész)


Kovács Dominik is a tizenegy tanuló között volt, akik elnyerték a Békési Református Egyházközség és a Szilágyi László Alapítvány tanévi ösztöndíját, amelynek összege 100 ezer forint.

Kovács Dominik kecskeméti, az ottani II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában nyelvi tagozatos osztályban tanult. A kézilabdával nyolc évesen ismerkedett meg. „A rendszeres edzések, felkészülések meghozták az eredményeket, hiszen a versenyeken rendre kimagaslóan teljesítem. A továbbtanulásnál fontos szempont volt, hogy a sportot és a tanulást össze tudjam egyeztetni.” A szülei támogatják, Kecskeméten a helyi sportiskola kézilabda csapatának volt tagja. Innen került a békési csapathoz. Ebben az évben már oszlopos tagként számítottak rá. A kézilabda sok mindenre megtanította: „Többek között arra is, hogy kitartásra és szorgalomra az élet minden területén szükségem van ahhoz, hogy sikereket érjek el.” Minden évben tudta tartani a 4,5 felettii átlagot.

Dominik végzős diák, fontosnak tartja, hogy a sportpályafutása építése közben a továbbtanulás se kerüljön háttérbe. Jelenleg a vírushelyzet miatt az edzések szünetelnek, így ő is otthon van Kecskeméten. Keményen készül az érettségire, az órákat a tanárok a discord rendszerben tartják. Büntetőjogász szeretne lenni, ehhez angol és történelem emelt szintű érettségire van szükség. 2020 októberében középfokú nyelvvizsgát tett angolból. tavasszal már szeretett volna előrehozott középszintű érettségi vizsgát tenni angol nyelvből, de a járványhelyzet miatt az előrehozott érettségi vizsgákat törölték, így ezt most ősszel pótolja. Tanárai mindenben segítették.

Tanárai szeretik, osztályfőnöke, Cifra Tibor elismerően nyilatkozott róla. Az öccse is iskolánkat választotta, 9. évfolyamon tanul.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!