Lezárult a Békés-projekt a Hepp Tagiskolában


Békés várossá avatásának 38. évfordulóján zárult a felsősök projektje

A március hónapban lezajlott, Békés újratelepítésének 300. évfordulójára szervezett, nagysikerű alsós rendezvényünk után áprilisban a felsős diákönkormányzat hívta közös játékra és alkotó vetélkedésre az 5.-8.-os korosztály tanulóit. Áprilisban, 11-e és 15-e között került megrendezésre a Dr. Hepp Ferenc tagiskolában a Békés projekt felsősöknek szánt fordulója. Előzetes alkotó feladatokkal pályázhattak az ügyes kezű tanulók: városunk nevezetességeiről készítettek egyénileg vagy csoportosan maketteket, amelyből kiállítást rendeztek a földszinti folyosón. A papírból, fából, műanyagból készült alkotások mellett a jellegzetes békési épületekről, műemlékekről készült tablókat is megtekinthettük.

A számítógép virtuózainak is volt lehetőségük az önkifejezésre: PowerPoint-os bemutatót készíthettek Békés történelmével, nevezetes személyiségeivel kapcsolatban, vagy feldolgozhatták a városkép meghatározó, ismert műemlékeit. Az 5.-6. osztályosok számítógépes grafikákat készítettek az évforduló alkalmából.

A palettát színesítette a várostörténeti feladatlap megoldása, valamint a Békés környéki népdalok gyűjtésének lehetősége. Mindkét projektelemet a szaktanárok irányították és értékelték.

Szerdán várostörténeti előadást tartott Mester Péter tanár úr, a Városvédő és Városszépítő Egyesület vezetője. A gyerekek érdeklődve hallgatták és aktívan vettek részt a rendhagyó órán, amelyen eddig nem ismert titkokat, érdekességeket tudhattak meg Békésről. Az itt hallottakról a tanulók osztálytársaiknak is beszámoltak.

Pénteken városunk szebbé tétele érdekében faültetésre és mini park kialakítására került sor az iskolakert egyik sarkában, ahol rövid műsor keretében értékelték az elmúlt napok eseményeit, és felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy védjék, szépítsék városunkat, hogy ne csak múltja, hanem élhető jelene és jövője is legyen.

Projektünk zárásával egyidőben zajlott a Városi Művelődési Központban Békés várossá nyilvánításának 38. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi képviselőtestületi ülés, ahol iskolánk volt igazgatónője, Laborczy Aladárné >Békés városért< kitüntetést vehetett át. Intézményünket a 3.a osztály képviselte e jeles eseményen. A tanulók és az iskola vezetése, valamint a Városvédő és Városszépítő Egyesület vezetője virágcsokorral köszöntötte iskolánk nyugalmazott igazgatóját. Ezúton is szeretettel gratulálunk és jó egészséget kívánunk neki.

Ugyanezen ünnepi alkalomból >Az év kiváló sportolója< kitüntetést vehetett át Hortobágyi János és Mózes Imre, akik iskolánk volt diákjai. Nekik is gratulálunk és további sikereket kívánunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!