A Dr. Hepp Tagiskola ifjú kézművesei első helyezettek


Megjelent: 2011 Május 9. ( Hétfő ) 12:58
Módosítva: 2011 Május 10. ( Kedd ) 07:56
A hagyományok átörökítése fontos küldetése az ifjú nemzedék tanárainak

A IX. Dél-alföldi gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázat és a >Vándorlegény< országos IX. ifjúsági népi kézműves verseny fonható szálasanyag kategóriájának díjkiosztó ünnepségét tartották pénteken a békéscsabai Ibsen házban.

Az ünnepségen Kónya István, a megyei közgyűlés alelnöke gratulált a résztvevőknek. Emlékeztetett rá, hogy már Kölcsey Ferenc is fontosnak tartotta a magyar hagyományok őrzését, átörökítését. Miképp a reformkorban, úgy ma is fontos küldetése ez az ifjú nemzedékek tanárainak, mestereiknek.

A dél-alföldi pályázatra 147-en összesen 919 munkával neveztek, az országosra 12 alkotó és csoport 105 munkával. A zsűri 655 alkotást javasolt a kiállításra, amely május 27-ig tart nyitva az Ibsen ház emeletén.

A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola tanulói Dávidné Gyarmati Zsuzsanna felkészítésével a pályázat csoportos 1. díját hozták el. A gyerekek ujjbábokat készítettek. A csoport tagjai: Aradszki Zoltán, Bakucz György, Budás Tímea, Fekete Nikolett, Karács Nándor, Kocsor Anikó, Oláh Zsuzsanna, Pocsai László, Rafael Renáta, Szaszák Anett, Makkai Fanni (mindannyian 5.c osztályos tanulók), Kovács Csilla, Nagy Noémi (6.c), Dávid Marcell (6.a).

Fakanál bábok készítéséért Dávid Marcell 6.a osztályos tanuló egyéni 1. díjat szerzett.

Dávidné Gyarmati Zsuzsanna Eredményes Felkészítő díjat vehetett át. Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!