Szeretettel hívunk és várunk a Szegedi alsó tagozatába!


Alapvető célunk, hogy korszerű tudást adjunk növendékeinknek a keresztyén értékrend szerint, hogy a társadalom értékes személyiségévé váljanak.

Az iskola református, keresztyén jellegéből adódóan hagyományos értékeket próbálunk közvetíteni a gyerekeknek. Ezeken az értékeken keresztül érezhetik meg gondoskodó szeretetünket, türelmünket, folyamatos figyelmünket, s biztonságban érezhetik magukat.

A 2015/2016. tanévben négy első osztály beindítását tervezzük.

Mind a négy normál tantervű osztályban hangoztató- elemző- összetevő módszerrel sajátíthatják el az írást-olvasást a gyerekek.

Különösen nagy figyelmet fordítunk az óvoda és iskola közötti átmenet zökkenőmentessé tételére, a beszoktatási időszakra!

A mindennapi testedzés érdekében aktív sportéletet biztosítunk tanulóink számára.

Kiemelt feladatunk az egyénre szabott tehetséggondozás, felzárkóztatás.

Tanulóink előkészítő jelleggel, játékos formában már első osztálytól megkezdik egy idegen nyelv tanulását.

A szülők szabadon választhatják meg, hogy gyermekük német vagy angol nyelvet tanuljon.

Az 1-4. évfolyam elhelyezésére két külön épület áll rendelkezésünkre, ahol ideális feltételeket biztosítunk a kisgyermekek számára.

A város távolabbi pontjain lakó kisdiákjainkat saját, külön buszjáratainkkal szállítjuk minden nap az iskolába.

Diákjaink egy intézményen belül jutnak el egészen az érettségiig.

Mindazokat, akik rokonszenvesnek érzik törekvéseinket, felekezeti hovatartozástól függetlenül fogadjuk és szeretettel várjuk!

1.a osztály:

Gion Márton vagyok, 12 éve egyengetem a rám bízott tanulók iskolai pályafutását hol tanító bácsiként, hol fociedzőként. Úgy érzem, eddig minden tanítványommal és szüleikkel is megtaláltam a közös hangot, azóta is mindannyian bizalommal fordulnak hozzám. Cserébe fegyelmezett, ugyanakkor családias, barátságos légkörben igyekszem átadni a tanulás örömeit, melyhez nem biztos, hogy csak a digitális eszközökön át vezet az út. Célom, hogy minden, osztályomba járó tanuló képességeit kibontakoztassam, legyenek lassabban haladók, vagy tehetségesek. Szeretettel várom a hagyományos értékrendet fontosnak tartó családok gyermekeit!

Kutyik Ilona vagyok, 34 éve dolgozom pedagógusként, az utóbbi években délutáni tanítóként. A hosszú évtizedek alatt nagyon sok öröm és siker ért, a "csemeték" mosolya megszépíti mindennapjaimat.

Számomra legfontosabb a családias hangulat, a gyerekek szeretete. Arra törekszem, hogy tanítványaimmal vidám, de fegyelmezett légkörben elsajátíttassam azokat az értékrendeket, amellyel boldog, becsületes felnőtté válhatnak.

1.b osztály

Gyarakiné Tomasovszki Janina: Tanítói oklevelemet 1996-ban szereztem, a békéscsabai tanítóképző főiskola tanító-informatika műveltségterületén. 2010-ben Debrecenben szereztem mozgásfejlesztő pedagógusi végzettséget, majd 2013-ban szakvizsgáztam a Szent István Egyetemen tehetségfejlesztő pedagógusként.

Hiszem, hogy minden kisgyermek tehetséges valamiben, csak fel kell ismerni a benne rejlő csodát. Munkám során nagyon fontosnak tartom a gyerekek életkori sajátosságainak, illetve az egyéni képességeinek, fejlettségüknek a figyelembe vételét, mind a tanulásban, mind az egyéb tevékenységekben. Célom, hogy a gyerekek játékosan, közvetlen tapasztalatszerzéssel jussanak el a készségszintű tudásig, mely biztos alapja lehet a sikeres önálló tanulásnak.

Királyné Veres Anita: 2007-ben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szereztem tanító diplomát magyar nyelv és irodalom műveltségi területtel. 2008 óta dolgozom ebben az intézményben, harmadik alkalommal készülök elsősök fogadására. Munka mellett, 2011-ben végeztem az Eszterházy Károly Főiskolán fejlesztő-differenciáló szakpedagógusként.

Törekszem arra, hogy a délutáni tanulásra szánt idő jó hangulatban, eredményesen teljen, maximálisan felkészítve a gyerekeket a másnap délelőtti tanítási órákra. A gyermekek egyéni képességeit figyelembe véve segítem őket a délutáni felkészülésben, ezzel sikerélményhez juttatva a kis diákokat.

1.c osztály

Horváthné Barta Ildikónak hívnak, az 1.c osztály osztályfőnöke leszek. Iskolaotthonos osztályomban az olvasást, írást, környezetismeretet, és éneket fogom tanítani. A magyar nyelvet és irodalmat kompetencia alapú programmal, interaktív tananyag segítségével fogjuk tanulni az első négy évfolyamon. Munkám során arra törekszem, hogy a gyerekek érezzék jól magukat az iskolában, szívesen, jókedvűen, de ugyanakkor fegyelmezetten tanuljanak, és olyan biztos alapokon nyugvó tudásra tegyenek szert, amelyre a későbbiekben építeni lehet. A tanulmányi munka mellett fontosnak tartom a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltését, valamint a tehetséggondozást, ezért örömmel készítem fel diákjaimat iskolai, városi és országos versenyekre.

Kucsera Józsefné vagyok, az 1. c osztályban matematikát, testnevelést, rajzot és technikát fogok tanítani. Nagyon szeretem az iskolaotthonos oktatást, mert a házi feladatot a saját tantárgyaimból velem készítik el a tanulók, így azonnal visszajelzést kapok az elsajátítás mértékéről, az esetleges hibákról, s ezek alapján azonnal korrigálhatok. Célom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek iskolába, jussanak sikerélményekhez, ezt igyekszem személyre szabott feladatok adásával elérni.

1.d osztály

Kovács Andrea vagyok, 20 éve dolgozom pedagógusként. Napközis rendszerben fogunk dolgozni a párommal, hagyományos hangoztató- elemző- összetevő módszerrel tanítom majd az olvasást. Mint szülő és pedagógus, fontosnak tartom az óvoda-iskola átmenet megkönnyítését. Hiszem és vallom, hogyha a gyermek jól érzi magát az iskolában, akkor szívesen végzi el a feladatait. A jó hangulat és az összhang megteremtésének alapja a játék, játékosság, ezért az átmeneti időszakot játékos feladatok köré építem majd. Mottóm: "Játszva tanulunk, tanulva játszunk!"

Tóth Norbert vagyok. 2011-ben kezdtem meg munkámat ebben az intézményben, mint napközis nevelő és egyházi ének szakos tanár. A következő tanévben napközis formában dolgozok majd, emellett a készségtárgyakat tanítom, rajzot, technikát és ének-zenét. Munkám során törekszem arra, hogy az óvodából érkezett, izgalommal teli kisgyermeket barátságos, szeretetteljes légkör fogadja, ahol élményszerűen sajátíthat el új ismereteket. Szeretném elérni azt is, hogy a tanulás mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is kellő figyelem jusson, színes és változatos programok szervezésével. Sok szeretettel és nagy bizakodással várok minden új kisgyermeket iskolánk közösségébe.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!