KAB-RE-09-C-0001-„Megtett lépés”- komplex képzés a fenntartható fejlõdésért


Pályázati programunkban lehetõség nyílik 20 fõ, józan szenvedélybeteg számára munkaerõpiaci felkészítõ tréningen, és bio növénytermesztés képzésben való részvételre. A program teljes idõtartama: 155 óra
Pályázati programunkban lehetõség nyílik 20 fõ, józan szenvedélybeteg számára munkaerõpiaci felkészítõ tréningen, és bio növénytermesztés képzésben való részvételre. A program teljes idõtartama: 155 óra
A munkaerõpiaci felkészítõ tréning célja:
Fejlõdés az egészségesebb, tudatosabb, felelõsségteljesebb, aktívabb életvitelhez, a reális jövõkép kialakításához szükséges képességek, készségek a résztvevõknél. Terveikben szerepeljen a képzés, a józan emberi kapcsolatok kialakítása, fenntartása.
Tapasztaljuk, hogy a józan szenvedélybetegek igen jelentõs hányada komoly erõfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy teljes, egészséges életet éljen, melynek fontos része az önképzés, munkavállalás. Ugyanakkor képzés és munka-motivációjuk ambivalens. Életvezetésük során folyamatos mentorálást, komplex fejlesztést, speciális bánásmódot és felkészítést igényelnek, hogy a szerhasználat miatt abbahagyott tanulmányaikat újra folytatni tudják, új tanulmányokat kezdjenek; képesek legyenek önállóan, hatékonyan állást keresni, a szociális környezetbe beilleszkedni, a megszerzett munkahelyet megtartani. Képesek legyenek önfenntartásra és fenntartható fejlõdésre való törekvésre, motivációjuk fenntartására.


Bio növénytermesztés képzés célja:
A szakmai képzés által képessé váljanak a saját életükre vetített fenntartható fejlõdés elérésére, az alternatív kiskerti gazdálkodási módszereinek elsajátítására, a természet által nyújtotta lehetõségek-gyógynövények, fûszernövények ismerete, komposztálható anyagok- felhasználására, újrahasznosítására.
A természet és a társadalom összhangba kerülésének lehetõségeivel megismerje és használni tudja az önfenntartáshoz szükséges ismereteket.
A saját kiskerti növénytermesztés, a gyógynövények, fûszernövények ismerete, gyûjtése és felhasználása hozzájárulhat a háztartási költségek csökkentéséhez, az egészséges életmód kialakításához, valamint a képzés hozzájárul a szenvedélybetegség csökkenéséhez, esetleges elhagyásához, átterelés egy hasznos tevékenységbe (terápia jellegû hasznos tevékenység). A program által motiválttá válik az újrahasznosítás környezeti szükségességére, a komposztálás lényegének gyakorlati alkalmazására, hozzájárulva ezzel a környezet egyensúlyához. Megismeri és alkalmazni tudja a különbözõ növényekbõl elõállított növényvédõ szereket, mely nem csak a költségtakarékosságot és az egészségfejlesztést segíti, de megakadályozza a környezetszennyezést is. Bizonyos szinten képessé válik a természet- és egészségvédelemre az egyéni felelõsség vállalásra a fenntartható fejlõdés elérése érdekében.

Érdeklõdni lehet: Tüzes Katalin programfelelõs
Békési Mentálhigiénés Szolgálat,
0666/643-991
Békés, Borosgyán u. 1/1.

Jelentkezni lehet: 2009. szeptember 30.

Támogató: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit KFT.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!