Teleky utcai Tagóvoda

Teleky utcai Tagóvoda

#64959
Partner: 2014 Január 10.
Cím: Békés, Teleky 26
Telefonszám: 66 411 688

ovodak.bekesvaros.hu
https://www.facebook.com/telekyovodabekes

A Teleki úti Tagóvoda a városközponthoz közeli, kertvárosi óvoda.

Óvodánk épületéhez nagy füvesített udvar tartozik, melyen sok fajáték biztosítja a gyerekek számára a szabad mozgást. Mozgásigényük kielégítésére jó lehetőséget ad még a jól felszerelt tornaszoba, ahol rossz idő esetén is mozoghatnak a gyerekek. Az óvodához tartozó hátsó udvarrészen KRESZ-park került kialakításra, melyen lehetőség van a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak gyakorlására, kerékpározásra. Minden év tavaszán, a Közlekedési napon különös figyelmet fordítunk e tevékenységre.

A 3 óvodai csoportba (kis, középső, nagy) közel azonos életkorú gyermekek járnak, így csoportszinten is tudunk az életkornak megfelelő tevékenységeket szervezni. A fejlődésbeli különbségeket figyelembe vesszük, alkalmazzuk az egyéni bánásmód elvét, szükség esetén a fejlesztő szobában külön tevékenykedtetjük a gyerekeket.

Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, melyet külön foglalkozások keretein belül valósítunk meg az ének-zene, kézműves tevékenységek, néptánc és a mozgásfejlesztés területén.

Az óvodai csoportszobákban sok fejlesztő játék és eszköz áll a gyerekek rendelkezésére.

A nevelőmunka hatékonyságát növeli az interaktív tábla használata, mely az informatika világába röpíti a gyerekeket, mert lehetőséget ad az ismeretek nagy képernyőn való megjelenítésére, az internet kínálta információk átadására. Ez a fajta ismeretközvetítés már előkészíti az iskolai interaktív tábla használatát.

Mindennapi feladatunk az egészséges életmód kialakítása. Ennek jegyében novemberben Egészséghetet tartunk, amikor a szülők segítségével a testápolásra, helyes táplálkozásra, testedzésre, egészségmegőrzésre fordítunk nagyobb figyelmet szakemberek bevonásával.

Ünnepeink és jeles napjaink közül kiemelkedik ősszel a hagyományőrző Mihály-napi vásár, melyen igazi vásári forgatagot teremtünk.

Óvodánkra jellemző a családias légkör, folyamatos együttműködés a szülőkkel.

Mindhárom csoportban lelkes, odaadó, gyermek centrikus pedagógusok dolgoznak, akik hivatásuknak tekintik munkájukat és a gyermekek számára a legmegfelelőbb pedagógiai módszerekkel, tudatos felkészültséggel, magas empátiás készséggel várják a gyermekeket nap, mint nap.